Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέει η δημοτικότητα του Μακρόν – Μόλις 1 στους 4 Γάλλους ικανοποιημένος

Καταρρέει η δημοτικότητα του Μακρόν – Μόλις 1 στους 4 Γάλλους ικανοποιημένος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοσκοπήσεις, Εμανουέλ Μακρόν,

Περαιτέρω μείωση καταγράφει η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Πλέον, μόλις το 25% των Γάλλων δηλώνει ικανοποιημένο με τον πρόεδρο της χώρας, με το συγκεκριμένο ποσοστό να είναι μειωμένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Ο Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται στον προεδρικό θώκο τον τελευταίο 1,5 χρόνο, προσπαθεί να τονώσει τη γαλλική οικονομία, λαμβάνοντας μία σειρά μεταρρυθμιστικών μέτρων.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση ενέκρινε την αύξηση των φόρων στα ρυπογόνα αυτοκίνητα, σε μία προσπάθεια ενθάρρυνσης των Γάλλων οδηγών να αγοράσουν οικολογικότερα οχήματα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων, με χιλιάδες διαδηλωτές να αποκλείουν δρόμους, αεροδρόμια και λιμάνια σ’ όλη τη γαλλική επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop, το 62% πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μακρόν θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος των νοικοκυριών, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται την επιβράδυνση του ρυθμού αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά άρθρα