Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ είπε στους μετανάστες στα σύνορα του Μεξικό να γυρίσουν σπίτια τους

Ο Τραμπ είπε στους μετανάστες στα σύνορα του Μεξικό να γυρίσουν σπίτια τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Μεξικό, Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ, Πιστός Πατριώτης - Στρατιωτική Επιχείρηση,

«Go Home» ήταν το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ προς τους μετανάστες, οι οποίοι έχουν «εγκλωβιστεί» στα σύνορα ΗΠΑΜεξικό, εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης στην κεντρική Αμερική.

«Προκαλούν εγκλήματα και μεγάλα προβλήματα στο Μεξικό. Πηγαίνετε σπίτι σας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δεν παρέλειψε να παραπέμψει στις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου της πόλης Τιχουάνα, στη μεθοριακή γραμμή με τις ΗΠΑ.

Ο Μεξικάνος δήμαρχος, συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι «η πόλη του δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσους πολλούς μετανάστες», καθώς «δεν είχε προετοιμαστεί επαρκώς» γι’ αυτό το μεταναστευτικό κύμα.

«Ούτε οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί γι’ αυτή την εισβολή» και «δεν πρόκειται να το κάνουν (σ.σ. να προετοιμαστούν» τόνισε ο Τραμπ, καλώντας τους μετανάστες να επιστρέψουν… σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα καραβάνια μεταναστών από τις χώρες της κεντρικής Αμερικής -Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ- συνεχίζουν να προσέρχονται στα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ.

Οι μετανάστες, όπως δηλώνουν με κάθε ευκαιρία, αναζητούν μία «δεύτερη ευκαιρία», προκειμένου να δραπετεύσουν από το τοξικό μίγμα της βίας, της διαφθοράς και της οικονομικής ανασφάλειας που επικρατεί στις χώρες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελ Σαλβαδόρ και η Ονδούρα ανταγωνίζονται για την παγκόσμια «πρωτιά» στις ανθρωποκτονίες, ενώ ταυτόχρονα συγκαταλέγονται στις πλέον φτωχές χώρες της αμερικανικής ηπείρου.

Από την πλευρά της, η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει τις παράνομες διελεύσεις στα νότια σύνορα, και γι’ αυτόν τον λόγο έχει αναπτύξει τουλάχιστον 6.000 στρατιώτες.

Πρόσφατα, άλλωστε, σε μία κίνηση αποθάρρυνσης των μεταναστών, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, όσοι παραβιάζουν τα αμερικανικά σύνορα, δεν θα έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου.

Σχετικά άρθρα