Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

18 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό τζιχαντιστών στη Λαοδίκεια

18 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό τζιχαντιστών στη Λαοδίκεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Συρία, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές από την επαρχία της Ιντλίμπ βομβάρδισαν το Σάββατο θέσεις του συριακού στρατού στη γειτονική επαρχία της Λαοδίκειας, σκοτώνοντας 18 Σύρους στρατιώτες.

Όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία, παράνομα οπλισμένοι σχηματισμοί συνεχίζουν να παραβιάζουν την εκεχειρία στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ και να βομβαρδίζουν τα περίχωρα του Χαλεπιού και της Χάμα.

«Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του [οικισμού] Ταλ Αλούς στην επαρχία του Χαλεπιού, ένας Σύρος στρατιώτης τραυματίστηκε. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του [οικισμού] Σαφσάρα στην επαρχία της Λαοδίκειας, ένας Σύρος στρατιώτης τραυματίστηκε και 18 σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Ρώσος αντιστράτηγος Βλάντιμιρ Σαβτσένκο, διοικητής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα