Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε τη ψευδή είδηση του NBC: «Δεν δίνω τον Γκιουλέν»

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε τη ψευδή είδηση του NBC: «Δεν δίνω τον Γκιουλέν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Αρνητικός στο ενδεχόμενο έκδοσης του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας το πρόσφατο δημοσίευμα του δικτύου «NBC».

«Όχι, δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου για το ενδεχόμενο έκδοσης του Γκιουλέν.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος καταζητείται από τις τουρκικές Αρχές, καθώς θεωρείται ως ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Ο Γκιουλέν υπήρξε σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι το 2013. Μετά έγιναν θανάσιμοι αντίπαλοι.

Την Πέμπτη, το «NBC» μετέδωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την έκδοση του ιμάμη, προσωπικού «εχθρού» του Ερντογάν, στην Τουρκία, προκειμένου η τελευταία να αποκλιμακώσει τις πιέσεις προς τη Σαουδική Αραβία, στενή σύμμαχο των ΗΠΑ, για την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η εκπρόσωπος του State Department, βέβαια, διέψευσε το δημοσίευμα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι δύο υποθέσεις δεν έχουν καμία διασύνδεση.

Υπενθυμίζεται ότι Τραμπ και Ερντογάν είχαν το βράδυ της Παρασκευής τηλεφωνική επικοινωνία για μία σειρά ζητημάτων, ανάμεσα στα οποία και αυτά των Γκιουλέν-Κασόγκι.

Σχετικά άρθρα