Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι ζητούν από τους Αμερικανούς να αποσυρθούν από το έδαφος της νότιας Συρίας

Οι Ρώσοι ζητούν από τους Αμερικανούς να αποσυρθούν από το έδαφος της νότιας Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Τανφ Συνοριακό Πέρασμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιορδανία, Ισλαμιστές, Πρόσφυγες, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε τους Αμερικανούς ότι εμποδίζουν Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στον προσφυγικό καταυλισμό Ρουκμπάν στην Ιορδανία να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη Συρία. Πώς υποτίθεται το κάνουν αυτό; Με τη στρατιωτική τους παρουσία στο συνοριακό πέρασμα Αλ Τανφ, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον καταυλισμό, κοντά στο τριεθνές Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ.

Οι Αμερικανοί έχουν στήσει ένα στρατόπεδο-βάση στην περιοχή της Αλ Τανφ στο οποίο εκπαιδεύουν ένοπλους Σύρους αντικαθεστωτικούς.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας θύλακας τριγύρω που έχουν καταφύγει πολλοί αντικαθεστωτικοί άμαχοι.

Εξαιτίας της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Αλ Τανφ η συριακή κυβέρνηση δεν μπορεί να ολοκληρώσει της νότιας Συρίας.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό Interfax, ο ρωσικός στρατός κάλεσε τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν από την περιοχή της Αλ Τανφ στη νότια Συρία και επίσης να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το προσφυγικό στρατόπεδο Ρουκμπάν.

Το στρατόπεδο Ρουκμπάν βρίσκεται στο έδαφος της Ιορδανίας, μια ανάσα από τα σύνορα με τη Συρία, σε αποστρατικοποιημένη ζώνη. Σύμφωνα με τη UNICEF φιλοξενεί 45.000 πρόσφυγες.

Ο ρωσικός στρατός ισχυρίζεται ότι η κατάσταση στο προσφυγικό στρατόπεδο Ρουκμπάν είναι ανυπόφορη για τους αμάχους που έχουν καταφύγει εκεί. Αναφέρει ότι 100 πέθαναν τον προηγούμενο μήνα εξαιτίας της ανύπαρκτης υγιεινής.

Αντίθετη γνώμη με τη Ρωσία έχουν οι εργαζόμενοι της ανθρωπιστικής βοήθειας στον καταυλισμό Ρουκμπάν.

Τον περασμένο Οκτώβριο οι εργαζόμενοι κατηγόρησαν τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία ότι εμπόδισαν να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στον καταυλισμό Ρουκμπάν, ώστε να εξαναγκάσουν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στο συριακό έδαφος και να υπογράψουν «συμφιλίωση».

Η ίδια πίεση αποσκοπούσε να αναγκάσει τους Αμερικανούς να αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από την Αλ Τανφ.

Δηλαδή, σύμφωνα με τους εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι η Ρωσία που προκάλεσε την ανθρωπιστική κρίση στον καταυλισμό και όχι οι Αμερικανοί.

Σχετικά άρθρα