Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντι Μάιο: Αυστρία και Ολλανδία θέλουν δάκρυα και αίμα – Δεν μπορούμε να τσακίσουμε τους συνταξιούχους

Ντι Μάιο: Αυστρία και Ολλανδία θέλουν δάκρυα και αίμα – Δεν μπορούμε να τσακίσουμε τους συνταξιούχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Λουίτζι Ντι Μάιο, Τζιοβάνι Τρία, Τζουζέπε Κόντε,

«Όταν Αυστρία και Ολλανδία μας ζητούν να σεβαστούμε όλους τους κανόνες, μας ζητούν μέτρα που σημαίνουν δάκρυα και αίμα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, τονίζοντας πως «αυτό είναι το εντελώς αντίθετο από όσα μας ζήτησαν οι πολίτες στις εκλογές της 4ης Μαρτίου».

Όπως πρόσθεσε σε δήλωσή του, «εμείς τραβάμε μπροστά, διότι η εναλλακτική είναι να τσακίσουμε ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τις επιχειρήσεις».

«Η εναλλακτική δεν μπορεί να είναι αυτή», συμπλήρωσε.

Τρία: Η Ευρώπη είμαστε εμείς

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζοβάνι Τρία επεσήμανε ότι «η Ευρώπη είμαστε εμείς και αυτό θα ισχύσει ακόμη περισσότερο αν προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα σε διάλογο».

Όπως τόνισε, «ο προϋπολογισμός μας προσφέρει μια διαφορετική απάντηση απ’ ότι γινόταν στο παρελθόν, αλλά εξίσου αξιόπιστη και σταθερή».

Κόντε: Θα πάω στις Βρυξέλλες με αίτημα να μην επιβληθούν κυρώσεις

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε από το Αμπού Ντάμπι, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, επεσήμανε ότι «θα μεταβώ στις Βρυξέλλες, όχι για να συζητήσω τι είδους κυρώσεις θα επιβληθούν, αλλά με αίτημα να μην επιβληθούν κυρώσεις».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο κ. Κόντε επιθυμεί να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να συζητήσουν σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Κόντε επανέλαβε ότι τα βασικά σημεία του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 δεν θα αλλάξουν, αλλά τόνισε ότι προσβλέπει σε ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο.

Σύμφωνα με πηγές στην ιταλική κυβέρνηση, η συνάντηση Κόντε – Γιούνκερ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Σάββατο.

Σχετικά άρθρα