Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε πού θα στείλουν οι Τούρκοι το δεύτερο γεωτρύπανό τους – Ποιοι άλλοι ψάχνουν στην περιοχή

Δείτε πού θα στείλουν οι Τούρκοι το δεύτερο γεωτρύπανό τους – Ποιοι άλλοι ψάχνουν στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλγαρία, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Εύξεινος Πόντος, Μαύρη Θάλασσα, Ρουμανία, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Στο «Μπλοκ Τούνα» στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Deepsea Metro I», η αγορά του οποίου έχει ολοκληρωθεί και φτάνει σύντομα στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Υeni Safak».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το ερευνητικό πλοίο «Barbaros» είχε εντοπίσει πριν από χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο αποθέματα φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι στο ίδιο Μπλοκ έχουν αναπτύξει δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Ωστόσο, η Τουρκία θα ξεκινήσει γεώτρηση στο κομμάτι του «Μπλοκ Τούνα» που βρίσκεται στον δικό της θαλάσσιο χώρο.

Η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή εκείνη καθώς οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας έχουν διευθετήσει τα θαλάσσια σύνορά τους. Αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζει έρευνες το «Oruc Rheis».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το «Deapsea Metro Ι» έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον Πορθητή, το πρώτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία και πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή γεώτρηση ανοιχτά της Αλάνιας.

Το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δύο γεωτρήσεις το χρόνο και στοίχισε 262,5 εκατ. δολάρια.

Σχετικά άρθρα