Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφθασαν στα αμερικανικά σύνορα οι πρώτοι μετανάστες του καραβανιού από την Ονδούρα

Έφθασαν στα αμερικανικά σύνορα οι πρώτοι μετανάστες του καραβανιού από την Ονδούρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Λατινική Αμερική, Μεξικό, Μετανάστες, Ονδούρα, Σαν Ντιέγκο,

Μία πρώτη φουρνιά εκατοντάδων μεταναστών, η οποία αποκόπηκε από το «μεταναστευτικό καραβάνι» από την Ονδούρα, έφθασε με λεωφορείο στην πόλη Τιχουάνα, στα σύνορα του Μεξικού με το Σαν Ντιέγκο, όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με τα αγκαθωτά σύρματα και τα οδοφράγματα που τοποθετεί ο στρατός των ΗΠΑ.

Οι περίπου 400 μετανάστες, απτόητοι από την εχθρική αντιμετώπιση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επιμένουν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ. Ο μεγάλος όγκος του «καραβανιού» αναμένεται να φθάσει στα σύνορα με τις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες.

Έπειτα από σχεδόν έναν μήνα στον δρόμο – ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι τους στις 13 Οκτωβρίου – οι μετανάστες προσπαθούν να εξηγήσουν με κάθε τρόπο ότι δεν έχουν περιθώριο επιλογής.

«Δεν είναι δυνατόν να ζήσεις την οικογένειά σου στην Ονδούρα. Δεν σε αφήνουν οι συμμορίες. Δεν υπάρχουν δουλειές. Και να έχεις δουλειά, τα χρήματα είναι πολύ λίγα για να ζήσεις. Δεν ξέρουμε κανέναν στις ΗΠΑ, αλλά έχουμε ακούσει ότι υπάρχουν δουλειές στο Χιούστον», λέει στην «Guardian» o Μοράν που έφθασε στα σύνορα με τη 19χρονη σύντροφό του.

Σχετικά άρθρα