Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε επτά Αμερικανούς στρατιώτες

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε επτά Αμερικανούς στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε μια περίεργη είδηση. Σύμφωνα με αυτή, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αιχμαλώτισε επτά Αμερικανούς στρατιώτες σε μάχη στην ανατολική Συρία, οι οποίοι απελευθερώθηκαν μετά από συμφωνία μεταξύ τζιχαντιστών και Κούρδων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Οι επτά στρατιώτες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το Ισλαμικό Κράτος τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ», μετέδωσαν οι Τούρκοι επικαλούμενοι όπως λένε τοπικές πηγές από την εμπόλεμη ζώνη.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε τους επτά Αμερικανούς στρατιώτες σε επίθεσή του στις πετρελαιοπηγές Αλ Ομάρ και Αλ Τανάκ, ενώ μαίνονταν οι μάχες στον τελευταίο θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του Ευφράτη, στο προπύργιό του πόλη Χατζίν.

Οι Τούρκοι μετέδωσαν ότι στις 28 Σεπτεμβρίου έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών για την απελευθέρωση των Αμερικανών.

Το Ισλαμικό Κράτος ζήτησε από τους Κούρδους να αποσυρθούν από την πετρελαιοπηγή Μπεΐρ Αζράκ και από κάποιες ακόμα πετρελαιοπηγές και να ανοίξουν ένα διάδρομο για να περάσουν τρόφιμα και φάρμακα στην κωμόπολη Σάαφα. Σε αντάλλαγμα άφησαν ελεύθερους τους αιχμαλώτους Αμερικανούς.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει καθόλου το δημοσίευμα του Anadolu, που σημαίνει δύο πράγματα. Είτε αληθεύει, είτε πρόκειται για ένα ακόμα ανάξιο διάψευσης ψευδές δημοσίευμα των Τούρκων.

Η τουρκική προπαγάνδα χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Όλα τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων «εκφράζουν» τη γραμμή της χώρας τους, ωστόσο, το Anadolu έχει καταντήσει απροκάλυπτη ντουντούκα ερντογανικής προβοκατόρικης προπαγάνδας.

Σχετικά άρθρα