Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάχαλο στη Βρετανία: Βουλευτές της Τερέζα Μέι ετοιμάζουν ανταρσία

Μπάχαλο στη Βρετανία: Βουλευτές της Τερέζα Μέι ετοιμάζουν ανταρσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Ιρλανδία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Τερέζα Μέι,

Ξεκάθαρες απειλές, ότι εάν η «επικίνδυνη» συμφωνία εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, θα θέσουν θέμα ηγεσίας, εξαπολύουν βουλευτές των Τόρις, μεταξύ των οποίων ο Άντριου Μπρίτζεν, σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit και από τους σφοδρότερους επικριτές της Τερέζα Μέι.

«Δεν θα στηρίξω τη Μέι που χορεύει στους ρυθμούς του Μπαρνιέ και της Ε.Ε.», σχολίασε με νόημα ο Μπρίτζεν.

Θέμα ηγεσίας είναι δυνατό να τεθεί εφόσον 48 βουλευτές των Τόρις απευθύνουν σχετική επιστολή στον πρόεδρο της αποκαλούμενης Επιτροπής 1922 του κόμματος.

Περιλαμβανομένου του Μπρίτζεν, εκτιμάται ότι ο αριθμός των «ανταρτών» του Συντηρητικού Κόμματος πλησιάζει επικίνδυνα τους 48.

«Περαιτέρω λεπτομέρειες επί της επικίνδυνης συμφωνίας θα δημοσιοποιηθούν αργότερα. Οι υπουργοί θα πρέπει με εντιμότητα να παραιτηθούν εξαιτίας των προτάσεων αυτών, εάν δεν μπορούν να πείσουν την πρωθυπουργό να παραιτηθεί από αυτές», δήλωσε ο Μπρίτζεν στο BBC σήμερα το πρωί Τετάρτης.

«Δεν υπάρχει ωστόσο τόση εντιμότητα στην πολιτική, όση πιθανότατα θα έπρεπε να υπάρχει. Δεδομένου αυτού, εκτιμώ ότι πολύ σύντομα αφότου δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες αυτής της πρότασης θα υπάρξουν οι 48 επιστολές.

»Βάσει των κανόνων της Επιτροπής 1922, πιθανότατα να γίνει τη Δευτέρα, εάν οι επιστολές κατατεθούν στα τέλη της εβδομάδας», πρόσθεσε.

Ο Μπρίτζεν παραδέχτηκε ότι δεν έχει καν δει τις περίπου 500 σελίδες της συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι το λεγόμενο backstop, η ασφαλιστική δικλείδα, η οποία θα διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Βόρεια Ιρλανδία, δεν θα επιτρέψει στη χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα κολλήσουμε στο backstop για πάντα», τόνισε ο Μπρίτζεν επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Βρετανία δεν θα μπορέσει ποτέ να εκμεταλλευτεί τα οικονομικά προνόμια της αποχώρησής της από την Ένωση.

Σχετικά άρθρα