Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο μήνυμα-«χαστούκι» Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ

Νέο μήνυμα-«χαστούκι» Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ExxonMobil, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Οι ΗΠΑ αποθαρρύνουν «κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή» επισήμανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει της έναρξης γεωτρήσεων από την ExxonMobil στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε συγκεκριμένα πως η πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως τόνισε, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ της.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, πρέπει να μοιραστούν ισομερώς ανάμεσα στις δύο κοινότητες στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

»Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχετικά άρθρα