Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ κατά Μακρόν: Οι Γάλλοι μάθαιναν γερμανικά στο Παρίσι πριν τους σώσουν οι ΗΠΑ

Τραμπ κατά Μακρόν: Οι Γάλλοι μάθαιναν γερμανικά στο Παρίσι πριν τους σώσουν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος,

Με ειρωνεία και επιθέσεις τόσο προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν όσο και προς τη Γαλλία «ανταπέδωσε» τη φιλοξενία που του προσφέρθηκε το Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγες ημέρες μετά τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να πάρει τη… ρεβάνς, απαντώντας στις αιχμές του Εμανουέλ Μακρόν περί πατριωτισμού και εθνικισμού, που σύμφωνα με πολλούς, είχαν αποδέκτη κυρίως τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν προτείνει την οικοδόμηση στρατού για την προστασία της Ευρώπης απέναντι στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.

»Αλλά η Γερμανία ήταν αντίπαλος στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Πώς πήγαν τα πράγματα τότε για τη Γαλλία;

»Άρχισαν να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι πριν φτάσουν οι ΗΠΑ. Πληρώστε για το ΝΑΤΟ ή όχι», ήταν το πρώτο tweet του Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στην ιδιότυπη γαλλοαμερικανική κόντρα, με παράδειγμα τα γαλλικά κρασιά.

«Στο εμπόριο, η Γαλλία φτιάχνει εξαιρετικό κρασί, όμως το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ.

»Το πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία δημιουργεί εμπόδια για τις ΗΠΑ για να πουλήσει στη γαλλική αγορά τα κρασιά της και χρεώνει υψηλούς δασμούς, ενώ οι ΗΠΑ διευκολύνουν τα γαλλικά κρασιά και χρεώνουν πολύ χαμηλούς δασμούς.

»Δεν είναι δίκαιο, πρέπει να αλλάξει!», έγραψε.

Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι είχε κι άλλα να πει, στοχεύοντας εκ νέου στο πρόσωπο του Γάλλου ομολόγου του, υπενθυμίζοντας ότι τα ποσοστά αποδοχής του δεν είναι και στα καλύτερά τους.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο Εμανουέλ υποφέρει από πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής στη Γαλλία, 26% και ανεργία κοντά στο 10%.

»Προσπαθούσε να αλλάξει την ατζέντα.

»Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει χώρα με περισσότερο εθνικισμό από τη Γαλλία, πολύ περήφανοι άνθρωποι -και δικαίως!…», έγραψε, για να προσθέσει: «ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ!».

Σχετικά άρθρα