Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλία: Ένοχος για έξι δολοφονίες ο ομογενής μακελάρης Τζέιμς Γκαργκασούλας

Αυστραλία: Ένοχος για έξι δολοφονίες ο ομογενής μακελάρης Τζέιμς Γκαργκασούλας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Δολοφονίες, Ελληνική Ομογένεια, Μελβούρνη,

Μόλις μία ώρα χρειάστηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόρια στην Αυστραλία για να κρίνει ένοχο για τη δολοφονία έξι ανθρώπων και των τραυματισμό 27 τον ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Γκαργκασούλας, ο οποίος έσπειρε με το αυτοκίνητο του τον θάνατο τον Ιανουάριο του 2017.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένα βρέφος τριών μηνών και ένα κορίτσι 10 ετών.

Αρχικά, ο 28χρονος δράστης είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Αν και παραδέχτηκε τη δράση του στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Bourke Street στο κέντρο της Μελβούρνης, ο Τζέιμς Γκαργκασούλας επιμένει να δηλώνει αθώος.

Η αστυνομία είχε τότε ανακοινώσει ότι το περιστατικό δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια και ότι ο οδηγός είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο» που, μεταξύ άλλων, αφορούσε και καταδίκες για ενδοοικογενειακή βία. Επίσης είχε παραισθήσεις από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι είχε δει όραμα με τον Θεό να τον κατευθύνει να επιτεθεί στους πεζούς. Όταν ρωτήθηκε αν ήξερε ότι θα σκοτώσει τους ανθρώπους, είπε: «Υπό μία έννοια, ναι». Η ποινή του θα οριστεί το προσεχές διάστημα.

Το περιστατικό ήταν μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία της Αυστραλίας, μετά την πολύνεκρη επίθεση με 35 νεκρούς στο Πορτ Άρθουρ της Ταζμανίας το 1996.

Σχετικά άρθρα