Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενισχύονται τα συριακά στρατεύματα στη βόρεια Συρία εν όψει της επικείμενης επίθεσης Ερντογάν στους Κούρδους

Ενισχύονται τα συριακά στρατεύματα στη βόρεια Συρία εν όψει της επικείμενης επίθεσης Ερντογάν στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Στρατεύματα συγκεντρώνει η κυβέρνηση της Συρίας στα βορειοδυτικά της χώρας εν όψει της επικείμενης επίθεσης του τουρκικού στρατού ανατολικά του Ευφράτη, που έχει στόχο να καταλάβει τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με πηγή του συριακού στρατού που επικαλείται το Al Masdar News, ο στρατός συγκέντρωσε δυνάμεις στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και στα νότια της επαρχίας Ράκα.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικά στρατεύματα ενισχύθηκαν στις περιοχές Ντέιρ Τζαμάλ, κοντά στην Τελ Ριφάτ στα βόρεια του Χαλεπιού, στην Ταντίφ στα ανατολικά της επαρχίας του Χαλεπιού και στην Αλ Ρεσάφα στα νότια της Ράκα.

Συριακές στρατιωτικές πηγές καθιστούν σαφές ότι οι δυνάμεις αυτές αναπτύσσονται εξαιτίας της τουρκικής κινητικότητας, δεν αποκαλύπτουν όμως εάν θα εμπλακούν σε μάχες με τον τουρκικό στρατό έτσι κι εάν επιτεθεί στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Αυξημένες είναι και οι κυβερνητικές δυνάμεις στον θύλακά τους μέσα στην πόλη Καμισλί, της βόρειας Συρίας στην επαρχία Χασάκα, η οποία ελέγχεται στο μεγαλύτερο της μέρος από τις SDF.

Οι Τούρκοι έχουν προαναγγείλει από τα τέλη Οκτωβρίου ότι θα επιτεθούν ανατολικά του Ευφράτη.

Γάλλοι και Αμερικανοί έχουν προσπαθήσει διπλωματικά να τους αποτρέψουν, μιας και αυτή τη στιγμή στις περιοχές που θέλει να προελάσει ο τουρκικός στρατός είναι αναπτυγμένα στο πλευρό των Κούρδων γαλλικά και αμερικανικά στρατεύματα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκφράσει με ανακοίνωσή του την ανησυχία του για την τουρκική επιθετικότητα, η οποία θέτει σε κίνδυνο και την παρουσία αμερικανικού προσωπικού στα κουρδικά εδάφη.

Πολεμικός χάρτης βορειοδυτικής Συρίας. Με πράσινο αχνό τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, με πράσινο έντονο τα εδάφη της Ιντλίμπ υπό τζιχαντιστική κατοχή και τουρκικό έλεγχο, με κόκκινο τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας και με κίτρινο οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σχετικά άρθρα