Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ χαιρετίζει το άνοιγμα των δύο οδοφραγμάτων στην Κύπρο

Ο ΟΗΕ χαιρετίζει το άνοιγμα των δύο οδοφραγμάτων στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Το άνοιγμα των δύο οδοφραγμάτων στην Κύπρο χαιρέτισε η ειδική αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σημειώνοντας ότι «είναι μια καλή ημέρα για την Κύπρο. Καλωσορίζουμε το άνοιγμα των πρώτων οδοφραγμάτων έπειτα από οκτώ χρόνια».

Η κ. Σπέχαρ εκτίμησε ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας, που οδηγεί στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, και Λεύκας – Απλικίου προς την κατεχόμενη Μόρφου, θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο, με την αύξηση των επαφών μεταξύ των ανθρώπων, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της τόσο αναγκαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων στο νησί».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το sigmalive, από τα κατεχόμενα προς ελεύθερες περιοχές μέχρι τις 20.00 χθες το βράδυ Δευτέρας πέρασαν περισσότεροι από 170 Τουρκοκύπριοι και περισσότεροι και 152 Ελληνοκύπριοι και λοιποί Ευρωπαίοι πολίτες.

Από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα πέρασαν 151 μη Ελληνοκύπριοι και 275 Ελληνοκύπριοι.

Σημειώνεται ότι κατά την στιγμή της διάνοιξης του οδοφράγματος, πέρασαν πάνω από 500 άτομα χωρίς να επιδείξουν οποιοδήποτε έγγραφο, λόγω του μεγάλου συνωστισμού που παρατηρήθηκε.

Σχετικά άρθρα