Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν Ιρακινό λοχαγό και ακόμα οχτώ στο σπίτι του

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν Ιρακινό λοχαγό και ακόμα οχτώ στο σπίτι του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ τη Δευτέρα, όταν οπλοφόροι επιτέθηκαν στο σπίτι αξιωματικού σουνιτικής φιλοκυβερνητικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

Ο λοχαγός Μισαάν Χαζεμάουι και άλλοι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι έκαναν έφοδο στο σπίτι του στην περιοχή Κάρμα, περίπου 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Φαλούτζα.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, πάντως δύο πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας δήλωσαν πως θεωρούν ότι διαπράχθηκε από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ένοπλες ομάδες των τζιχαντιστών δρουν ακόμη στην περιοχή και είναι σε θέση να εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο αξιωματικός αυτός ανήκε στις τάξεις των Δυνάμεων Κινητοποίησης των Φυλών, μιας οργάνωσης-ομπρέλας διαφόρων σουνιτικών παραστρατιωτικών ομάδων που πολέμησαν στο πλευρό της κυβέρνησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εξήγησαν οι δύο πηγές.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που είχαν κυριεύσει μεγάλο μέρος του δυτικού Ιράκ το 2014, απώλεσαν το μεγαλύτερο μέρος της Άνμπαρ έπειτα από μια επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων και σουνιτικών και σιιτικών παραστρατιωτικών μονάδων, που είχαν την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, το 2016.

Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακήρυξε τη «νίκη» της επί του Ισλαμικού Κράτους τον Δεκέμβριο του 2017, όμως αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να διεξάγουν ανταρτοπόλεμο παρότι εκδιώχθηκαν από τα εδάφη που κατείχαν.

Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν μια τρομοκρατική και ληστρική εκστρατεία απαγωγών και φόνων, κυρίως στις επαρχίες Κιρκούκ, Ντιγιάλα και Σαλαχουντίν.

Σχετικά άρθρα