ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόστιμο 4,9 εκατ. ευρώ στον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας για το δημοψήφισμα του 2014

Πρόστιμο 4,9 εκατ. ευρώ στον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας για το δημοψήφισμα του 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρτούρ Μας, Δημοψήφισμα, Ισπανία, Καταλονία,

Πρόστιμο, ύψους 4,9 εκατομμυρίων ευρώ, καλείται να καταβάλλει ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της ισπανικής περιφέρειας το 2014.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ισπανίας αποφάσισε ότι ο Αρτούρ Μας και άλλα εννέα μέλη της τότε περιφερειακής κυβέρνησης, ήταν «υπεύθυνοι» για τα έξοδα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την 9η Νοεμβρίου του 2014,

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η καταλανική κυβέρνηση δαπάνησε 4.946.788 ευρώ για την οργάνωση του δημοψηφίσματος, όπως για παράδειγμα για να δημιουργήσει μια νέα ιστοσελίδα, να αγοράσει 7.000 υπολογιστές, να τυπώσει ψηφοδέλτια και φακέλους κ.α.

Οι 10 κατηγορούμενοι πρέπει να καταβάλουν από κοινού το επίμαχο ποσό «στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων τους», όμως ο «Αρτούρ Μας είναι πλήρως υπεύθυνος» διότι ήταν ο ανώτερος αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης.

Υπενθυνμίζεταί ότι σε σύνολο 6,3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, περίπου 2,3 εκατ. προσήλθαν στις κάλπες, με το 80% εξ αυτών να τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, παρότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας είχε κρίνει ως παράνομη τη σχετική διαδικασία.

Σχετικά άρθρα