Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέσσερις Γάλλοι ακροδεξιοί που σχεδίαζαν να επιτεθούν στον Μακρόν κατηγορούνται για τρομοκρατία

Τέσσερις Γάλλοι ακροδεξιοί που σχεδίαζαν να επιτεθούν στον Μακρόν κατηγορούνται για τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Τρομοκρατία,

Ένας Γάλλος δικαστής έθεσε τέσσερις άνδρες, υποστηρικτές της άκρας δεξιάς, υπό επίσημη έρευνα για κατηγορίες περί τρομοκρατίας, έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή, ημέρες μετά τη σύλληψή τους σε σχέση με μια φερόμενη συνωμοσία με στόχο να επιτεθούν στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 11η Νοεμβρίου.

Οι τέσσερις, ηλικίας 22-62 ετών, είναι μεταξύ των 6 ανθρώπων που συνελήφθησαν την Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας από τη γαλλική υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας DGSI.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τρομοκρατική συνωμοσία και παράνομη οπλοκατοχή σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση, ανέφερε η δικαστική πηγή.

Και οι τέσσερις παραμένουν υπό κράτηση.

Όλοι τους περιγράφονται ως «υποστηρικτές της εξτρεμιστικής δεξιάς» και παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους, τα μέλη αυτής της ομάδας είχαν αναφερθεί σε διάφορα σχέδια, μεταξύ αυτών σε μια επίθεση εναντίον του Γάλλου προέδρου, λέει η ίδια πηγή.

Οι απειλές κρίθηκαν επαρκώς σοβαρές ώστε να ξεκινήσει την 31η Οκτωβρίου προκαταρκτική έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές, που οδήγησαν στην επιχείρηση της περασμένης Τρίτης.

Οι ερευνητές επέσπευσαν τις συλλήψεις καθώς έμαθαν πως ο ένας από τους άνδρες, ο Ζαν Πιερ Μπουγιέ θα μετέβαινε «στην ανατολική» Γαλλία, την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν θα βρισκόταν εκεί για τις εκδηλώσεις της 11ης Νοεμβρίου.

Καθώς παρουσιάζεται ως ο βασικός ύποπτος, ο 62χρονος συνταξιούχος είχε λογαριασμό στο Facebook όπου καταγγέλλει τις «ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες», τη «μαζική μετανάστευση» και την «άνοδο του Ισλάμ».

Σχετικά άρθρα