Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο γεύμα Μακρόν κάθισαν δίπλα-δίπλα Ερντογάν και Τραμπ – Τι συζήτησαν (φωτο)

Στο γεύμα Μακρόν κάθισαν δίπλα-δίπλα Ερντογάν και Τραμπ – Τι συζήτησαν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Την υπόθεση Κασόγκι και ειδικότερα τον τρόπο αντίδρασης στη δολοφονία του συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Παρίσι, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος.

Πριν από τη συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αποκαλύψει ότι η Τουρκία έδωσε τα ηχητικά ντοκουμέντα από την άγρια δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης σε πέντε χώρες.

«Δώσαμε τις ηχογραφήσεις, τις δώσαμε στη Σαουδική Αραβία, τις δώσαμε στην Ουάσινγκτον, στους Γερμανούς, στους Γάλλους, στους Άγγλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Η προεδρία διευκρίνισε στη συνέχεια πως οι ηχογραφήσεις ακούσθηκαν μόνο και δεν διανεμήθηκε τίποτα γραπτό.

Υποκριτής ο Ερντογάν σε έναν εορτασμό που δεν αποδέχεται

Ο Τούρκος πρόεδρος συμμετέχει στις εκδηλώσεις στο Παρίσι αν και ο ίδιος έχει δηλώσει πως για εκείνον ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν έχει τελειώσει.

Η Τουρκία, ως Οθωμανική Αυτοκρατορία, ήταν μεταξύ των ηττημένων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υφισταμένη οδυνηρή ήττα που οδήγησε στον διαμελισμό της.

Η επιμονή του ισλαμικού καθεστώτος Ερντογάν στην υπόθεση Κασόγκι δεν αποσκοπεί τόσο στην απόδοση δικαιοσύνης, όσο στην υπονόμευση του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και προσωπικά του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί απειλή τόσο για τους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς της όσο και στην υλοποίηση των σχεδίων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Ερντογάν «έδωσε» τις φωτογραφίες που κάθεται με τον Τραμπ

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο βλέπουμε ότι στο γεύμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ έκατσαν δίπλα-δίπλα, όπου και συζήτησαν το θέμα Κασόγκι, ίσως κι άλλα θέματα.

Στις εικόνες, που διακινεί η τουρκική προπαγάνδα, βλέπουμε τον Τούρκο ισλαμιστή Πρόεδρο με ύφος «δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά και τη συγκίνησή μου».

Στη χαρά συμμετέχει και η Εμινέ Ερντογάν, η οποία επίσης δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της.

Οι φωτογραφίες φανερώνουν ότι το τουρκικό ισλαμικό καθεστώς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πρέπει να είναι πραγματικά τρομοκρατημένο και προσπαθεί να καταλαγιάσει την οργή των ΗΠΑ, ωστόσο, την ίδια ώρα, συνεχίζουν το διπλό παιχνίδι με τη Μόσχα και την υπονόμευση της Σαουδική Αραβίας.

Ξένοι ανταποκριτές τονίζουν ότι τις φωτογραφίες διέρρευσε στον Τύπο το καθεστώς Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα