Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνομιλίες ΗΠΑ-ΕΕ στην Ουάσιγκτον για βίζες, μεταναστευτικό, τρομοκρατία και ναρκωτικά

Συνομιλίες ΗΠΑ-ΕΕ στην Ουάσιγκτον για βίζες, μεταναστευτικό, τρομοκρατία και ναρκωτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίρστεν Νίλσεν,

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεξήγαγαν συνομιλίες στην Ουάσιγκτον για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της επιθυμίας της ΕΕ για απαλλαγή από την υποχρέωση βίζας των ΗΠΑ για πέντε χώρες στην Ένωση μεταξύ των οποίων και η Βουλγαρία.

Από τα σημερινά 28 κράτη μέλη της ΕΕ, οι πολίτες των 23 χωρών μπορούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ χωρίς βίζα.

Οι πέντε εξαιρούμενες χώρες είναι η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Πολωνία και η Ρουμανία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν για τη σημασία της προώθησης αμοιβαίων ταξιδιών χωρίς θεώρηση βίζας, στο πλαίσιο των αντίστοιχων νομικών τους πλαισίων και, μετά την πιο πρόσφατη τριμερή συνεδρίαση για την αμοιβαιότητα των θεωρήσεων, χαιρετίζεται η πρόοδος των πέντε ενδιαφερομένων κρατών μελών προς την εκπλήρωση των θεσμοθετημένων απαιτήσεων του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, προκειμένου να ληφθεί υπόψη για να ενταχθούν στο πρόγραμμα», σημειώνεται στην κοινή δήλωση ΕΕ-ΗΠΑ μετά τη συνεδρίαση.

Επαναλαμβάνοντας την πρόοδο που σημειώθηκε και την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων, η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεσμεύονται να ενισχύσουν την συνεργασία τους και να συναντηθούν και πάλι το πρώτο εξάμηνο του 2019 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης ο κ. Αβραμόπουλος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας κα Κίρστεν Νίλσεν, τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ, καθώς και επαφές με τον εκτελούντα χρέη υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μάθιου Γουίτακερ.

Κύρια θέματα των συναντήσεων του Ευρωπαίου Επιτρόπου αποτέλεσαν το μεταναστευτικό, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η διαχείριση των συνόρων καθώς και η συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Σχετικά άρθρα