Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν έδωσε εξηγήσεις στον Τραμπ και λύθηκε η «παρεξήγηση»

Ο Μακρόν έδωσε εξηγήσεις στον Τραμπ και λύθηκε η «παρεξήγηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν τελικά συμφώνησαν στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών, κατά τη διμερή συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο των τελετών για τα εκατό χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πριν φτάσει στο Παρίσι, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει «πολύ προσβλητική» την πρόταση Μακρόν του για σύσταση ευρωπαϊκού στρατού.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επικρίνει τον Γάλλο ομόλογό του για τη δήλωση που είχε κάνει αυτή την εβδομάδα ο Μακρόν, ότι η Ευρώπη χρειάζεται έναν ευρωπαϊκό στρατό για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητές της και να μειώσει την εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του μέσα στην εβδομάδα χαρακτήρισε τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού «απαραίτητη για να προστατευτούμε από τη Ρωσία, την Κίνα, ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Έγινε παρεξήγηση»

Ο αξιωματούχος του μεγάρου των Ηλυσίων δήλωσε πως υπήρξε μια «παρεξήγηση» και πως ο Τραμπ, ο οποίος είχε γράψει στο Twitter πως τα σχόλια του Μακρόν ήταν «πολύ προσβλητικά», είπε στον Μακρόν κατά τη συνάντησή τους: «Πιστεύω πως είμαστε πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι φαίνεται».

Εξηγήσεις για Κασόγκι, όχι όμως αποσταθεροποίηση

Εξάλλου ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε πως οι Τραμπ και Μακρόν συμφώνησαν σήμερα πως οι σαουδαραβικές Aρχές πρέπει να ρίξουν άπλετο φως στον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης πως η υπόθεση Κασόγκι δεν πρέπει να επιτραπεί να προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή, ενώ μπορεί να δημιουργήσει μια ευκαιρία για να βρεθεί πολιτική λύση στον πόλεμο στην Υεμένη, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Χαλαρά ο Τραμπ

Στο μεταξύ, από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο Τραμπ ματαίωσε σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας, την επίσκεψη που προβλεπόταν να πραγματοποιήσει στο αμερικανικό κοιμητήριο του Μπουά Μπελό.

Στο πρόγραμμα του Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για τις τελετές των εκατό χρόνων από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, δεν υπάρχει για σήμερα τίποτε άλλο μέχρι το δείπνο που θα παρατεθεί στο Μουσείο του Ορσαί με συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του προέδρου Μακρόν και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Σχετικά άρθρα