Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταδικάστηκε για διαφθορά η χήρα του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων

Καταδικάστηκε για διαφθορά η χήρα του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Φιλιππίνες,

Σε φυλάκιση για διαφθορά καταδικάστηκε η χήρα του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων Ιμέλντα Μάρκος. Η πρώην πρώτη κυρία της χώρας κρίθηκε ένοχη για υπόθεση που αφορά τις παράνομες χρηματοοικονομικές συναλλαγές με ΜΚΟ με έδρα στην Ελβετία, ενώ υπηρετούσαν την κυβέρνηση του συζύγου της, κατά τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Η διάσημη για τα 1.000 ζευγάρια παπούτσια της πρώην Πρώτη Κυρία είναι 89 ετών σήμερα και κρίθηκε ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας σε επτά περιπτώσεις. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση από έξι έως 11 έτη για κάθε περίπτωση.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να αναστείλει την κοινοβουλευτική ιδιότητα της Ιμέλντα Μάρκος, που είναι μέλος της βουλής.

Η Ιμέλντα Μάρκος δεν ήταν παρούσα στα δικαστήρια. Ωστόσο, εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή της. Η υπόθεση εκκρεμούσε για 27 χρόνια στα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, η Ιμέλντα Μάρκος ετοιμάζεται να διεκδικήσει το αξίωμα του κυβερνήτη στις γενικές εκλογές του επόμενου χρόνου. Σύμφωνα με την εισαγγελία, θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα μέχρι να εξαντλήσει τη διαδικασία προσφυγής, ενώ της επιτρέπεται να ζητήσει την αποφυλάκισή της με εγγύηση.

Σχετικά άρθρα