Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Τουρκία υπέγραψε συμφωνία 7 δισ. για τη μαζική παραγωγή αρμάτων μάχης

H Τουρκία υπέγραψε συμφωνία 7 δισ. για τη μαζική παραγωγή αρμάτων μάχης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Τουρκία,

Συμφωνία με την εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων BMC υπέγραψε την Παρασκευή η τουρκική κυβέρνηση, με στόχο τη μαζική παραγωγή του τουρκικού σχεδιασμού άρματος μάχης Altay, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας για τη διεύρυνση της αμυντικής βιομηχανίας της.

Η Τουρκία εργάζεται για να αναπτύξει τα δικά της τεθωρακισμένα, μαχητικά ελικόπτερα και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, προκειμένου να δώσει ώθηση στις αμυντικές δυνατότητές της.

Βάσει της συμφωνίας με τη BMC, η εταιρεία θα παράγει αρχικά 40 τανκ Altay, το πρώτο εκ των οποίων θα παραδοθεί στον στρατό σε διάστημα 18 μηνών, σύμφωνα με την παρουσίαση της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής κυβέρνησης (SSB) κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής.

Μετά την παράδοση των πρώτων αρμάτων μάχης, θα ακολουθήσει η κατασκευή 210 τανκ.

Αξιωματούχοι που παρέστησαν στην τελετή απέφυγαν να πουν πόσο θα κοστίσει το σχέδιο.

Μαζί με τη BMC, στο εγχείρημα θα εμπλακούν μεταξύ άλλων τουρκικές εταιρείες όπως η Roketsan, η Aselsan, η ΜΚΕ και η Havelsan.

H BMC υπέγραψε τον Ιούνιο συμφωνία με την SSB για την κατασκευή ντιζελοκίνητων μηχανών και άλλων συστημάτων για τα άρματα μάχης Altay.

Το πρωτότυπο του άρματος μάχης ανέπτυξε η κατασκευάστρια εταιρεία στρατιωτικών οχημάτων Otokar.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της BMC, Ετέμ Σαντζάκ, είπε ότι μια ξένη εταιρεία θα αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο σχέδιο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Η BMC έχει κοινοπραξία με τη γερμανική Rheinmetall.

Την ίδια ώρα, ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο επικεφαλής της SSB, σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι οι κινητήρες δε θα είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα των τανκ, προσθέτοντας ότι αυτά τα άρματα μάχης αναμένεται να λειτουργήσουν με γερμανικούς κινητήρες, αν και η Τουρκία έχει εναλλακτικά σχέδια εάν η Γερμανία δεν τους παράσχει.

Η Τουρκία ανά εξάμηνο εδώ και τρία χρόνια ανακοινώνει ότι θα παράξει τανκ Altay.

Σχετικά άρθρα