Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Τζο Τζόνσον

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Τζο Τζόνσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο,

Την παραίτησή του από μέλος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου υπέβαλε ο υπουργός Μεταφορών Τζο Τζόνσον, αδερφός του Μπόρις Τζόνσον, εκφράζοντας τη διαφωνία του για την πολιτικής της κυβέρνησης Μέι για το Brexit και ζητώντας να έχουν οι πολίτες τον τελικό λόγο, μέσω ενός νέου δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τζόνσον -υποστηρικτής του «Remain» στο δημοψήφισμα του 2016- σημείωσε πως η συμφωνία για το Brexit που προτείνεται τώρα, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που προτάθηκε προ δύο ετών.

Έκανε, δε, λόγο για «τεράστιο λάθος», καθώς και για τη «μεγαλύτερη αποτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου από την κρίση του Σουέζ».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στα πρόθυρα της μεγαλύτερης κρίσης του από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Όπως τόνισε, οι ελπίδες για μια εύκολη συμφωνία αποδείχθηκαν ψευδαισθήσεις.

Είπε επίσης ότι ο αδερφός του, Μπόρις, είναι εξίσου δυσαρεστημένος με εκείνον, καθώς με το καθεστώς που προωθείται, η Βρετανία θα χάσει τα προνόμια που της έδινε η συμμετοχή της στην Ε.Ε., ωστόσο θα συνεχίσει να έχει υποχρεώσεις απέναντι στις Βρυξέλλες.

Σχετικά άρθρα