Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είχε 4X4 γεμάτο με φιάλες αερίου για να ανατινάξει αθώους ο τζιχαντιστής στη Μελβούρνη

Είχε 4X4 γεμάτο με φιάλες αερίου για να ανατινάξει αθώους ο τζιχαντιστής στη Μελβούρνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστραλία, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μελβούρνη, Τζιχαντιστές, Χάσαν Χάλιφ Σάιρ Άλι,

Ο μαχαιροβγάλτης τζιχαντιστής, που μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους στο κέντρο της Μελβούρνης στην Αυστραλία, ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών, ωστόσο, το γεγονός ότι τον γνώριζαν -και προφανώς τον παρακολουθούσαν- δεν τον απέτρεψε να σκορπίσει τον τρόμο και να σκοτώσει τουλάχιστον έναν αθώο άνθρωπο.

Ο τζιχαντιστής, που έσπευσε να τον αναγνωρίσει το Ισλαμικό Κράτος ως δικό του, ήταν σομαλικής καταγωγής και έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, όταν μέσα στη μανία του επιτέθηκε και στους αστυνομικούς.

Φαίνεται ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, διότι ο τζιχαντιστής οδηγούσε ένα αυτοκίνητο 4X4 που το είχε μετατρέψει σε αυτοκίνητο βόμβα γεμάτο με φιάλες αερίου.

Σε βίντεο από την επίθεση φαίνεται ένα αυτοκίνητο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και περαστικοί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον επιτιθέμενο χρησιμοποιώντας ένα καροτσάκι για ψώνια και μια καρέκλα.

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται επίσης ο δράστης να προσπαθεί να τραυματίσει με ένα μεγάλο μαχαίρι τους δύο αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στην περιοχή μετά την ειδοποίησή τους για το αυτοκίνητο που καιγόταν, προτού πέσει στη συνέχεια στο έδαφος.

Δείτε βίντεο από το γεγονός:

Σχετικά άρθρα