Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι περιμένουν οι Γερμανοί από τον Βέμπερ – Συνδυάζει «ευγένεια και σκληρότητα»

Τι περιμένουν οι Γερμανοί από τον Βέμπερ – Συνδυάζει «ευγένεια και σκληρότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ,

Εκτενή δημοσιεύματα για την εκλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν στις ευρωεκλογές του 2019 φιλοξενεί ο γερμανικός Τύπος.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung εκτιμά ότι η εκλογή Βέμπερ με ευρύτατη πλειοψηφία που ανήλθε σε σχεδόν 80% «είναι τεκμήριο εμπιστοσύνης, όχι μόνο για τον υποψήφιο, αλλά και για την πατρίδα του, τη Γερμανία.

«Οι σκληρές αντιπαραθέσεις για τη διάσωση του ευρώ και για τη μεταναστευτική πολιτική, οι οποίες αναζωπύρωσαν σε πολλές περιοχές της Ευρώπης τα αντιγερμανικά αισθήματα, δεν στάθηκαν εμπόδιο στον Βέμπερ.

»Εάν τελικά πετύχει τον στόχο του είναι δύσκολο να το πει κανείς σήμερα. Οι εκλογές διεξάγονται στο τέλος Μαΐου και μέχρι τότε μπορούν να συμβούν πολλά σε αυτήν την πολιτικά ταραγμένη ήπειρο», γράφει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Επισημαίνει ακόμη ότι «ο Βέμπερ πρέπει να πείσει, όχι μόνο τους ψηφοφόρους αλλά και τους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων.

«Σίγουρο είναι πάντως ότι η Γερμανία θα επωφελείτο αρκετά εάν ο Βέμπερ μπορούσε να αναλάβει τα ηνία της Κομισιόν» σημειώνει η FAZ.

H Welt από την πλευρά της εκτιμά ότι η πιθανή εκλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ σε πρόεδρο της Κομισιόν θα φέρει αέρα ανανέωσης στην Ευρώπη, στην οποία «επικρατεί ένας εσωτερικός ψυχρός πόλεμος» που «έχει οξυνθεί περαιτέρω λόγω της προσφυγικής κρίσης και το τέλος του δεν είναι ορατό».

Σύμφωνα με τη Welt, «χρειάζεται φρέσκος αέρας» και «τέτοιος αέρας θα μπορούσε να πνεύσει στις Βρυξέλλες με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός είναι ένας πραγματιστής ικανός να προκαλέσει ενθουσιασμό, ενσαρκώνει αισιοδοξία και ξέρει να συνδυάζει ευγένεια και σκληρότητα».

Σχετικά άρθρα