Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκηνικό «Μάτι» στην Καλιφόρνια – Τους έζωσαν οι φλόγες – Φόβοι για νεκρούς

Σκηνικό «Μάτι» στην Καλιφόρνια – Τους έζωσαν οι φλόγες – Φόβοι για νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καλιφόρνια, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στην πόλη Παραντάις στη βόρεια Καλιφόρνια καίγοντας εκαντοντάδες σπίτια, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για νεκρούς.

«Λάβαμε αναφορές για νεκρούς. Οι αναφορές αυτές δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί» δήλωσε ο Κόρι Χόνι, σερίφης της Κομητείας.

Λόγω των ισχυρών ανέμων και των ιδιαίτερα ξηρών συνθηκών, η πυρκαγιά που βαπτίστηκε «Camp Fire» από τις αρχές εξαπλώθηκε γρήγορα και σάρωσε τμήματα της πόλης των 27.000 κατοίκων με φλόγες που έφθαναν ακόμα και τα 15 μέτρα ύψος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης και με απίστευτη ταχύτητα κατέκαψε 32.370 στρέμματα γης, αναγκάζοντας τις αρχές να δώσουν εντολή στους κατοίκους της πόλης να απομακρυνθούν αμέσως.

Σύμφωνα με τον Ντάρεν Ριντ, επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος της Κομητείας Μπιούτ, η πόλη Τσίκο ενδέχεται να είναι η επόμενη που θα απειληθεί από την πυρκαγιά, που προβλεπόταν να κινηθεί προς τα δυτικά, ενισχυμένη από ανέμους ταχύτητας 56 χιλιομέτρων την ώρα.

Περιορισμένοι δρόμοι διαφυγής

Η πόλη Παραντάις βρίσκεται σε πλαγιά και οι δρόμοι διαφυγής είναι περιορισμένοι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά τροχαία κατά τη μαζική φυγή των κατοίκων.

Κάτοικοι εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους κι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν από τις φλόγες με τα παιδιά τους ή τα κατοικίδιά τους στα χέρια.

Μια γυναίκα γέννησε μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο η ίδια και οι δικοί της έφευγαν, σύμφωνα με την η τοπική εφημερίδα Enterprise-Record.

Η κατάσταση είναι «χαοτική», πρόκειται για «πολύ άσχημη φωτιά», δήλωσε ο Ράιαν Λάμπερτ, αστυνομικός της τροχαίας.

Οι αρχές χρησιμοποίησαν ένα μηχάνημα έργου για να βγάλουν από τον δρόμο εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα προκειμένου να φθάσουν στο νοσοκομείο Φέδερ Ρίβερ και να απομακρύνουν τους ασθενείς, καθώς η φωτιά είχε επεκταθεί σε μια παλιά πτέρυγα και στην οροφή του τμήματος επειγόντων περιστατικών, όπως δήλωσε αξιωματούχος της Κομητείας Μπιούτ.

Το νοσοκομείο κατόπιν καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ καταστράφηκε επίσης μια κλινική.

Η Καλιφόρνια έχει ήδη βιώσει μια από τις χειρότερες χρονιές της ιστορίας της σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές.

Οι φλόγες ήδη έκαναν στάχτη 2.516.100 στρέμματα το 2018, έκταση διπλάσια από ό,τι το 2017 και σχεδόν τριπλάσια του μέσου όρου της πενταετίας.

Σχετικά άρθρα