Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τους τρεις κορυφαίους ηγέτες του κουρδικού PKK – Αμηχανία στους Κούρδους

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τους τρεις κορυφαίους ηγέτες του κουρδικού PKK – Αμηχανία στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μουράτ Καραγιλάν, Ντουράν Καλκάν, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεμίλ Μπαγίκ, Τουρκία,

Οι Αμερικανοί επικήρυξαν τρεις ηγέτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), πράγμα που έχει προκαλέσει σφοδρή αντίδραση μεταξύ των Κούρδων, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ.

Η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), η οργάνωση ομπρέλα των κουρδικών σοσιαλπατριωτικών οργανώσεων σε Συρία, Τουρκία και Ιράκ που αναγνωρίζουν ως ιδεολογικό ηγέτη τους τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αποκάλεσε την απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «εχθρική».

Την Τρίτη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επικήρυξαν με 5 εκ. δολάρια τον Μουράτ Καραγιλάν, με 4 εκ. δολάρια τον Τζεμίλ Μπαγίκ και με 3 εκ. δολάρια τον Ντουράν Καλκάν.

Η KCK στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η επικήρυξη των τριών Κούρδων ηγετών είναι συνέχεια της διεθνούς συνωμοσίας που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Όπως και να το δει κανείς, η απόφαση αυτή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ικανοποιεί αποκλειστικά και μόνο την τουρκική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) «τρομοκρατική οργάνωση».

Η επικήρυξη των Κούρδων πατριωτών ηγετών προκαλεί μεγάλη έκπληξη, από τη στιγμή που οι ομοϊδεάτες τους στη Συρία εξοπλίζονται με αμερικανικά όπλα για να μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως και να είναι, η απόφαση αυτή δεν θα αργήσει να δείξει που αποσκοπεί.

Σχετικά άρθρα