Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρίγκιπας Κάρολος: Είναι άλλο να είσαι βασιλιάς και άλλο πρίγκιπας – «Δεν είμαι τόσο ηλίθιος»

Πρίγκιπας Κάρολος: Είναι άλλο να είσαι βασιλιάς και άλλο πρίγκιπας – «Δεν είμαι τόσο ηλίθιος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο,

Υπέρμαχος του περιβάλλοντος και πρίγκιπας του οποίου οι εξορμήσεις στην πολιτική ενίοτε επικρίνονται, ο Κάρολος της Αγγλίας δηλώνει ότι θα τηρήσει την ουδετερότητα που επιβάλλει το βασιλικό καθήκον σταματώντας να μιλά ανοικτά για θέματα που τον απασχολούν ιδιαίτερα, όταν θα γίνει βασιλιάς, γιατί «δεν είναι τόσο ηλίθιος».

Μιλώντας στο BBC ενόψει των 70ών γενεθλίων του την προσεχή εβδομάδα, ο γιος της 92χρονης βασίλισσας Ελισάβετ δήλωσε ότι ο ρόλος του μονάρχη είναι τελείως διαφορετικός από τον ρόλο του πρίγκιπα της Ουαλίας, ιδιότητα που έχει σήμερα.

«Δεν είναι το ίδιο να είσαι βασιλιάς και το ίδιο πρίγκιπας», είπε ο πρωτότοκος γιoς της Ελισάβετ Β΄ σε μια σπάνια αναφορά του στο βασιλικό του μέλλον.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί τηλεοπτικά την προσεχή Τετάρτη με την ευκαιρία των γενεθλίων του.

Ο Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος, πρίγκιπας της Ουαλίας, δούκας της Κορνουάλης, δούκας του Ρόθσι, κόμης του Κάρικ, βαρόνος του Ρένφρου, κόμης του Τσέστερ, λόρδος των Νήσων και πρίγκιπας και μέγας επόπτης της Σκωτίας γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου του 1948.

«Η ιδέα, κατά κάποιον τρόπο, ότι θα συνεχίσω με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, όταν πρέπει να διαδεχτώ (τη βασίλισσα), είναι εντελώς παράλογη γιατί οι δύο θέσεις είναι εντελώς διαφορετικές», είπε.

Ο Κάρολος έχει εκφραστεί ανοικτά για σημαντικά ζητήματα όπως το περιβάλλον και κοινωνικά θέματα.

Τον Σεπτέμβριο σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ, δήλωσε ότι «το πρόβλημά μου είναι ότι βρίσκω τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ή να δοθεί αγώνας γι αυτά».

Ο Κάρολος διεξάγει εδώ και δεκαετίες αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα συνεχίσει τη δημόσια εκστρατεία του, ο πρίγκιπας απάντησε: «Όχι, δεν θα το κάνω. Δεν είμαι τόσο ανόητος».

Σχετικά άρθρα