Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρήνος: O μακελάρης της Καλιφόρνιας πήρε μαζί του στο θάνατο 12 αθώα θύματα

Θρήνος: O μακελάρης της Καλιφόρνιας πήρε μαζί του στο θάνατο 12 αθώα θύματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δολοφονίες, Εστιατόρια / Εστίαση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καλιφόρνια, Φοιτητές,

Συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του, εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανακοίνωσε πως στην επίθεση σε εστιατόριο στην περιοχή Thousand Oaks, στην Καλιφόρνια, βρήκαν τραγικό θάνατο έντεκα θαμώνες κι ένας αστυνομικός, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης.

Η τραγωδία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το βράδυ (τοπική ώρα) Τετάρτης όταν εισέβαλε στο εστιατόριο ένας ένοπλος και άρχισε να πυροβολεί, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Η επίθεση έγινε στο Borderline Bar & Grill στην περιοχή Thousand Oaks, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη φοιτητική εκδήλωση και το εστιατόριο ήταν γεμάτο φοιτητές.

«Έχουμε δώδεκα θύματα- δεν μετρώ ανάμεσά τους τον δράστη» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στους δημοσιογράφους που είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο, καλύπτοντας τα τεκταινόμενα.

«Έντεκα θαμώνες και έναν αστυνομικό, ο οποίος μπήκε στο μπαρ για σώσει τον κόσμο. Είπα στην γυναίκα του πως σήμερα πέθανε σαν ήρωας… Ήταν πολλά χρόνια στο Σώμα και του χρόνου θα συνταξιοδοτούνταν. Νεκρός βρέθηκε και ο δράστης, αλλά δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του».

Όπως διευκρίνισε, ο δράστης δεν έχει αναγνωριστεί και δεν είναι γνωστά τα κίνητρά του.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και μεγάλη, η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο έφτασαν περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 19χρονος Mitchell Hunter ήταν μέσα στο μπαρ την ώρα της επίθεσης «Τον είδα να μπαίνει. Και μετά άρχισε να πυροβολεί» περιέγραψε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αφηγείται, το όπλο άδειασε, εκείνος το ξαναγέμισε και άρχισε να πυροβολεί ξανά. Ο Hunter άκουσε τουλάχιστον είκοσι πυροβολισμούς.

«Το μόνο που θυμάμαι ήταν να κάθομαι με τη φίλη μου, ακούσαμε τους πυροβολισμούς» περιέγραψε η Sarah Rose.

«Είμαι σχεδόν σίγουρη πως τον είδα, δεν θα βγάλω ποτέ αυτή την εικόνα από το μυαλό μου. Πέσαμε κάτω, ακούγαμε πυροβολισμούς, πολλούς πυροβολισμούς. Όλοι κρύφτηκαν κάτω από τα τραπέζια. Με τη βοήθεια του Θεού έφτασα στην μπροστινή πόρτα…»

Πολλοί από τους θαμώνες έσπασαν με καρέκλες τα παράθυρα για να ξεφύγουν, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN.

Σχετικά άρθρα