Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Δημοκρατικοί λένε ότι θέλουν «άμεσες απαντήσεις» για την παραίτηση του Τζεφ Σέσιονς

Οι Δημοκρατικοί λένε ότι θέλουν «άμεσες απαντήσεις» για την παραίτηση του Τζεφ Σέσιονς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Μιούλερ, Τζεφ Σέσιονς,

Άμεσες απαντήσεις για την παραίτηση του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ζήτησε ο Δημοκρατικός πολιτικός Τζέρι Νάντλερ, ο οποίος αναμένεται να είναι ο επόμενος επικεφαλής της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τη δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ο ίδιος κάλεσε τον Λευκό Οίκο να απαντήσει τι σημαίνει η παραπάνω εξέλιξη για την έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ, του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα στον οποίο έχει ανατεθεί να εξακριβώσει αν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την εκστρατεία του Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Οι Αμερικανοί πρέπει να λάβουν απαντήσεις αμέσως για το σκεπτικό πίσω από την απομάκρυνση από τον Ντόναλντ Τραμπ του Τζεφ Σέσιονς από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

»Γιατί προχωρά ο πρόεδρος σε αυτή την αλλαγή και ποιος έχει πλέον την αρμοδιότητα όσον αφορά την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ; Θα απαιτήσουμε να δώσουν λόγο όσοι ευθύνονται», έγραψε ο Νάντλερ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Νάντλερ είναι σήμερα το κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών στη συγκεκριμένη επιτροπή της Βουλής και, αφού αρχίσει η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος, αναμένεται να τεθεί επικεφαλής της, κάτι που σημαίνει πως θα αποκτήσει αρμοδιότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου στο αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα