Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποσά μαμούθ θα δαπανήσει από το 2020 η Γερμανία για εξοπλιστικά προγράμματα

Ποσά μαμούθ θα δαπανήσει από το 2020 η Γερμανία για εξοπλιστικά προγράμματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Σε ύψη… μαμούθ θα ανέλθουν οι δαπάνες της Γερμανίας για τα εξοπλιστικά προγράμματα από το 2020.

Σύμφωνα με το Reuters, η υπουργός Άμυνας της χώρας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν υπέγραψε το προηγούμενο σχέδιο προϋπολογισμού και η αναθεωρημένη εκδοχή του προβλέπει γενναία αύξηση στις αμυντικές δαπάνες από το 2020 και μετά.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς πρότεινε χθες Δευτέρα να προστεθούν ακόμα 5,7 δισ. ευρώ στο στρατιωτικό προϋπολογισμό από το 2020, με στόχο να αγοραστούν περισσότερα πλοία, μαχητικά αεροπλάνα και άλλα όπλα.

Η Γερμανία πιέζεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ να αυξήσει τις δαπάνες για στρατιωτικό εξοπλισμό στο 2% του ΑΕΠ από 1,2% που είναι σήμερα.

Για το ζήτημα μάλιστα αυτό έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα… έξοδα της Γερμανίας για τα εξοπλιστικά, που θα φτάσουν τα 43 δισ. ευρώ για το 2019, θα πρέπει να αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2021 και 3 δισ. το 2023 για να εκπληρωθεί η δέσμευση της Μέρκελ να αγγίξουν οι δαπάνες το 1,5% του ΑΕΠ εντός του 2024.

Οι σοσιαλδημοκράτες από τους οποίους προέρχεται ο Σολτς είναι διστακτικοί στην επιτάχυνση αύξησης δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, από το φόβο μήπως δυσαρεστηθούν περισσότεροι ψηφοφόροι, δεδομένου ότι το κόμμα έχει χάσει δημοτικότητα μετά τη συνεργασία με τους χριστιανοδημοκράτες.

Σχετικά άρθρα