Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ έστειλε 30.000 άνδρες του στα σύνορα με τη Συρία για να «αποτρέψει» το Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράκ έστειλε 30.000 άνδρες του στα σύνορα με τη Συρία για να «αποτρέψει» το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Έως και 30.000 Ιρακινοί στρατιώτες και παραστρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των νοτιοδυτικών συνόρων του Ιράκ με τη Συρία. Αποστολή των ανδρών αυτών είναι να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις από ομάδες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο έδαφος του Ιράκ.

Πρόκειται για δύο ταξιαρχίες του τακτικού ιρακινού στρατού και 20.000 παραστρατιωτικούς σιίτες πολιτοφύλακες των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι).

Σύμφωνα με ιρακινές στρατιωτικές πηγές, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν στρατοπεδεύσει στα πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα, εντός του συριακού εδάφους.

Η ιρακινή κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει διείσδυση ομάδων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από το συριακό έδαφος στο ιρακινό.

Παράλληλα, πρέπει να αναφερθεί, εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν τον ανταρτοπόλεμο στο εσωτερικό του Ιράκ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην επικοινωνούν εκείνοι που βρίσκονται στο Ιράκ με τους άλλους που μάχονται στη Συρία.

Σχετικά άρθρα