Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο Σεντένο: Μία εβδομάδα προθεσμία στην Ιταλία για να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό της

Τελεσίγραφο Σεντένο: Μία εβδομάδα προθεσμία στην Ιταλία για να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευρωζώνη, Ιταλία, Κρατικός Προϋπολογισμός, Μάριο Σεντένο,

Διορία μία εβδομάδα έχει η Ιταλία προκειμένου να αναμορφώσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της, ανέφερε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεντένo «είχαμε μία μακρά αλλά καλή συνεδρίαση. Εξετάσαμε τα προσχέδια προϋπολογισμού με επικέντρωση σε αυτόν της Ιταλίας.

Οι υπουργοί τόνισαν ότι η Ιταλία θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με την Κομισιόν και να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό της.
Η Ιταλία έχει περιθώριο μίας εβδομάδας για να προχωρήσει στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού της βάσει των κανόνων που ισχύουν».

Για το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι «καλωσορίζουμε τα θετικά αποτελέσματα από τα stress tests, αν και υπάρχει ακόμη η ανάγκη για περαιτέρω μείωση των NPLs από αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες

Πέραν των NPLs υπάρχουν και άλλα προβλήματα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως το σκαιώδες τραπεζικό σύστημα, τα οποία συζητήσαμε σήμερα εκτενώς».

Σχετικά άρθρα