Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Μη φυσιολογικές οι σχέσεις Ρωσίας – Ε.Ε.- «Κοντόφθαλμες» οι κυρώσεις

Λαβρόφ: Μη φυσιολογικές οι σχέσεις Ρωσίας – Ε.Ε.- «Κοντόφθαλμες» οι κυρώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Ως «μη φυσιολογικές» χαρακτήρισε ο Σεργκέι Λαβρόφ τις σχέσεις Ρωσίας-Ε.Ε., εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη διατήρηση των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας.

«Η τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων Ρωσίας-Ε.Ε. δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως φυσιολογική» τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais».

Χαρακτήρισε δε, τις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας ως «κοντόφθαλμες» και δήλωσε ότι αποτελούν συνέπεια «απευθείας εντολών από την Ουάσιγκτον».

«Ελπίζω ότι οι χώρες της Δύσης θα συνειδητοποιήσουν στο τέλος ότι αυτή η αντιπαράθεση οδηγεί σε αδιέξοδο» έσπευσε να προσθέσει.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, η Ε.Ε. έχει απολέσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την επιβολή των ρωσικών κυρώσεων.

Την ίδια ώρα, ο Λαβρόφ εξέφρασε τη λύπη της Ρωσίας, μετά την απόρριψη της ιδέας του προέδρου Πούτιν για τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού εναντίον της τρομοκρατίας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Είναι λυπητερό γιατί η τρομοκρατία απειλεί όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Όσον αφορά την απόφαση του Λευκού Οίκου για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, απέδωσε τη συγκεκριμένη κίνηση σε προεκλογικούς παράγοντες και ειδικότερα, στην πρόθεση των Ρεπουμπλικάνων να αυξήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά εν όψει των αυριανών ενδιάμεσων εκλογών.

Ειδική μνεία έκανε, τέλος, και στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Συρία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιλύσουν τα προβλήματα του Τελ Αβίβ. Αντίθετα, συμβάλλουν στην αύξηση των εντάσεων στην περιοχή, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Δυστυχώς, το Ισραήλ δεν υλοποιεί πάντα τις υποχρεώσεις του, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την ενημέρωση του ρωσικού στρατού για τις επιχειρήσεις στη Συρία. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των στρατιωτών μας στη Συρία» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα