Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η δήμαρχος του Παρισιού πρόθυμη να δώσει άσυλο στην Άσια Μπίμπι που θέλουν νεκρή οι ισλαμιστές

Η δήμαρχος του Παρισιού πρόθυμη να δώσει άσυλο στην Άσια Μπίμπι που θέλουν νεκρή οι ισλαμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άσια Μπίμπι, Γαλλία, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό κάλεσε τη Δευτέρα τη γαλλική κυβέρνηση να ζητήσει από τις Αρχές του Πακιστάν να επιτρέψουν στη χριστιανή Άσια Μπίμπι να ζήσει σε μια άλλη χώρα, δηλώνοντας ότι η ίδια είναι «έτοιμη να την υποδεχτεί» στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου έχει ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης.

«Η αθώωση της Άσια Μπίμπι από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν συνιστά μια πραγματική ανακούφιση για όλους εκείνους και εκείνες που, όπως εγώ, την έχουν στηρίξει και ζητούσαν την απελευθέρωσή της τα τελευταία χρόνια» είπε η δήμαρχος από τη Λιλ, όπου παρέστη στη Γενική Συνέλευσης των Γαλλόφωνων Δημάρχων.

«Όπως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά αμφίρροπη, δεδομένου ότι παραμένει στη φυλακή και ότι οι δικοί της δέχονται απειλές για τη ζωή τους», πρόσθεσε.

«Η Γαλλία έχει καθήκον να παρασταθεί στην ίδια και την οικογένειά της, ζητώντας από το Πακιστάν να της επιτρέψει να καταφύγει σε μια άλλη χώρα, όπου θα βρει ασφάλεια και όπου θα μπορεί να ασκεί τα θρησκευτικά καθήκοντά της ελεύθερα», είπε η Ινταλγκό.

Το 2014 ο δήμος του Παρισιού ανακήρυξε την Μπίμπι επίτιμη δημότη «για να συμβάλει στην προστασία της».

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αθώωσε την περασμένη εβδομάδα την 50χρονη γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της βλασφημίας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή των ακραίων ισλαμιστών που διαδήλωναν επί τρεις ημέρες, αποκλείοντας πολλούς κεντρικούς οδικούς άξονες.

Οι κινητοποιήσεις σταμάτησαν μετά από μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της οποίας θα απαγορευτεί στην Μπίμπι η έξοδος από τη χώρα.

Ο Πακιστανός δικηγόρος της, Σαΐφ ουλ Μουλούκ, που βρίσκεται στην Ολλανδία, είπε σήμερα ότι έφυγε από τη χώρα του «παρά τη θέλησή του» γιατί φοβόταν για την ασφάλειά του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Μουλούκ είπε ότι επικοινώνησε με έναν αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών στο Ισλαμαμπάντ αμέσως μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Εκείνοι (σ.σ. στον ΟΗΕ) και οι πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών στο Ισλαμαμπάντ με κράτησαν για τρεις ημέρες και με έβαλαν σε ένα αεροπλάνο παρά τη θέλησή μου» υποστήριξε.

«Τους είπα ότι δεν θα έφευγα από τη χώρα μέχρι να βγει η Άσια από τη φυλακή», πρόσθεσε.

«Δεν χαίρομαι καθόλου που βρίσκομαι εδώ χωρίς εκείνη αλλά όλοι έλεγαν πως είμαι ο βασικός στόχος και ότι όλος ο κόσμος ασχολείται με την Άσια Μπίμπι.

»Θεωρούσαν ότι η ζωή μου κινδύνευε άμεσα. Επί τρεις ημέρες δεν με άφηναν να ανοίξω την πόρτα.

»Μια μέρα, τηλεφώνησα στον Γάλλο πρεσβευτή και του είπα ότι δεν ήθελα να μείνω εκεί», κατέληξε.

Ο Μουλούκ έφυγε το Σάββατο από το Πακιστάν, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του.

Μετά από μια σύντομη στάση στη Ρώμη, έφτασε στη Χάγη, με τη βοήθεια του ολλανδικού ιδρύματος HVC που προασπίζεται τα δικαιώματα των χριστιανών μειονοτικών.

Σχετικά άρθρα