Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πρώτο κύμα 1.000 μεταναστών έφθασε στην Πόλη του Mεξικού και δηλώνει «αποφασισμένο» να πάει ΗΠΑ

Το πρώτο κύμα 1.000 μεταναστών έφθασε στην Πόλη του Mεξικού και δηλώνει «αποφασισμένο» να πάει ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Λατινική Αμερική, Μεξικό, Μετανάστες, Ονδούρα, Πιστός Πατριώτης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Πρόσφυγες,

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες, μέλη του πρώτου καραβανιού, που έφυγαν από την Ονδούρα με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ, έφτασαν χθες Κυριακή στην Πόλη του Μεξικό και κατέλυσαν προσωρινά σε ένα στάδιο όπου οι αρχές τούς παρείχαν ιατρική βοήθεια και συσσίτιο.

Οι μετανάστες έφτασαν στην πρωτεύουσα του Μεξικό, που βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα από το κοντινότερο μεθοριακό πέρασμα για το Τέξας, τέσσερις εβδομάδες αφού αναχώρησαν από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα για να γλιτώσουν από τη βία των συμμοριών και τις οικονομικές δυσκολίες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στις ΗΠΑ, να εκπληρώσουμε το αμερικανικό όνειρο», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Μανσίγια, που ταξιδεύει με τον εξάχρονο γιο του.

«Έχουμε πίστη στον Θεό ότι θα τα καταφέρουμε, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες».

Χιλιάδες ακόμη πολίτες της Κεντρικής Αμερικής μετακινούνται κατά ομάδες προς τις πολιτείες Βερακρούς, Πουέμπλα και Τσιάπας, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρόκειται για μια έξοδο άνευ προηγουμένου», επεσήμανε σε δημοσιογράφους ο Αλεχάντρο Σολαλίντε, καθολικός ιερέας και ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Στο μεταξύ, η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει το Μεξικό να σταματήσει την πορεία των μεταναστών και ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο έχει ανακοινώσει ότι τους προσφέρει προσωρινά χαρτιά διαμονής και δουλειά, αν δεχθούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο στις νότιες επαρχίες Οαχάκα και Τσιάπας.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση του Μεξικού ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξετάζει 2.800 αιτήσεις για την παροχή ασύλου και ότι περίπου 1.100 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική έχουν ήδη απελαθεί.

Σχετικά άρθρα