Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί και τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Νεκροί και τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγδάτη, Βομβιστική Επίθεση, Ιράκ, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Έξι άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε διάφορες συνοικίες της Βαγδάτης.

Ειδικότερα, στη Σαντρ Σίτι, στην ανατολική Βαγδάτη, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις, όπως ανέφεραν ένας αξιωματικός της Αστυνομίας και γιατροί.

Ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από το όχημα ενός δημοσίου λειτουργού, στο νοτιοδυτικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας, κατά τις ίδιες πηγές.

Στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, στη συνοικία Αλ Ταρμίγια, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε μία επίθεση, ενώ στη συνοικία Άντεν δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα κοντά σε σταθμό λεωφορείων.

Επίσης στη βόρεια Βαγδάτη, σε δύο συνοικίες, επτά πολίτες τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες μέσα σε δύο λεωφορεία.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η κυβέρνηση του Ιράκ ανήγγειλε «το τέλος του πολέμου» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που εκδιώχθηκε από την περιφέρεια της Βαγδάτης και το σύνολο των αστικών και αγροτικών περιοχών που κατείχε στην ιρακινή επικράτεια από το 2014.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστικοί πυρήνες συνεχίζουν τη δράση τους στη χώρα.

Σχετικά άρθρα