Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανός δημοσιογράφος κατηγορεί τον Έντι Ράμα ότι «πυροβόλησε» τον Κατσίφα με τις πλάτες της Τουρκίας

Αλβανός δημοσιογράφος κατηγορεί τον Έντι Ράμα ότι «πυροβόλησε» τον Κατσίφα με τις πλάτες της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Δολοφονίες, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα, Κωνσταντίνος Κατσίφας,

Ο δημοσιογράφος του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού «Ora News» Καστριότ Μιφταράι, από την εκπομπή του «Σας μιλά η Μόσχα!», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι στην υπόθεση του φόνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενήργησε και ενεργεί με «τουρκικές πλάτες», κάτι που ο δημοσιογράφος το θεωρεί «επικίνδυνο».

Όπως υποστήριξε ο Μιφταράι, στο επεισόδιο στους Βουλιαράτες, ο Ράμα στηρίχθηκε στην υποστήριξη της Τουρκίας για να αντιταχθεί στην Ελλάδα.

Από την οπτική γωνία των διεθνών σχέσεων, το επεισόδιο μεταφράζεται ότι ο Ράμα στηρίχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος, τόλμησε δηλαδή, να «πυροβολήσει» εναντίον της Ελλάδος, έχοντας πίσω του την Τουρκία.

Έτσι το βλέπει ο κόσμος το επεισόδιο, λέει ο Μιφταράι, όταν η ΡΕΝΕΑ τολμά να εκτελέσει Έλληνα Μειονοτικό, με ελληνική μάλιστα ιθαγένεια. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Σε όλη αυτή την ιστορία, βλέπουμε μια αυτοσυγκράτηση της ελληνικής πλευράς και αυτό, όχι διότι ο Ράμα κάνει το παλικάρι με τους Έλληνες, αλλά διότι η Ελλάδα υπολογίζει ότι όσο πιο πολύ πιέσει την Αλβανία, τόσο περισσότερο θα τη σπρώξει στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Δεν είναι εύκολο και απλό να πυροβολήσεις και σκοτώσεις κάποιον, όταν γνωρίζεις ότι αυτό μπορεί να διαταράξει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις.

Στην περίπτωση αυτή, την τελική απόφαση τη λαμβάνει ο πρώτος της χώρας (σ.σ. δηλαδή ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα). Έτσι εξηγείται και η ανάρτηση Ράμα στο twitter.

Σε περίπτωση που η Αλβανία στο επεισόδιο αυτό, είχε την υποστήριξη της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος, αυτό είναι επικίνδυνο, εξηγεί ο Μιφταράι, διότι η Τουρκία θα ζητήσει υψηλά ανταλλάγματα.

Μια σκληρή στάση, μια νομική στάση, προς υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων απέναντι στην Ελλάδα, με το τίμημα όμως της υποταγής στην Τουρκία, δεν αξίζει σε κάτι, είναι μάλιστα και πιο επικίνδυνη από μια πολιτική διαλλακτικότητας προς την Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Αστυνομία θα μπορούσε να αφήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να φύγει.

Σχετικά άρθρα