Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραπέμπεται για ξέπλυμα χρήματος ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της καμπάνιας του Brexit

Παραπέμπεται για ξέπλυμα χρήματος ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της καμπάνιας του Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος,

Στην υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος παραπέμπεται ο Άρον Μπάνκς, που αποτέλεσε τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της καμπάνιας υπέρ του Brexit.

Ο Μπανκς, έχει απασχολήσει ξανά τα βρετανικά μέσα, λόγω των εισφορών του αξίας αρκετών εκατομμυρίων στο ξενοφοβικό κόμμα Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Μπανκς, πριν από το δημοψήφισμα, υποστήριξε οικονομικά τις καμπάνιες σειράς οργανώσεων που τάσσονταν υπέρ του Brexit. Δαπάνησε συνολικά 8 εκατ. στερλίνες, ενώ τα 3 από αυτά πήγαν στην καμπάνια League.EU. Τα χρήματα όμως αυτά, φαίνεται πως προέρχονται από εξωχώριο λογαριασμό με ύποπτες καταθέσεις και ανώνυμη πηγή.

Ο Άρον Μπάνκς έχει ιδιαίτερες σχέσεις και με την Ρωσία, απ’ όπου προέρχεται και η σύζυγός του. Ο κατηγορούμενος είναι φίλος με τους Πούτιν και Τράμπ και φανατικός εχθρός της Ευρώπης. Ισχυρίζεται ότι ασχολείται με ασφάλειες αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως απέκτησε τόσα χρήματα.

Η παραπομπή του στην υπηρεσία κατά του Οικονομικού Εγκλήματος ήταν το έναυσμα για έναν αριθμό βουλευτών της αντιπολίτευσης να ζητήσουν την παύση των συνομιλιών με τις Βρυξέλλες έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Σχετικά άρθρα