Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εξέλιξη στην κυπριακή ΑΟΖ οι κοινές ασκήσεις Κύπρου – ΗΠΑ

Σε εξέλιξη στην κυπριακή ΑΟΖ οι κοινές ασκήσεις Κύπρου – ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κύπρος,

Ξεκάθαρο μήνυμα στους ισλαμιστές της Άγκυρας στέλνουν οι κοινές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης των αεροναυτικών δυνάμεις της Κύπρου και των ΗΠΑ, που πραγματοποιούνται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Τον συντονισμό των μέσων έχουν αναλάβει από κοινού το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα και η Διοίκηση Task Force-65, του 6ου Στόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Κυπριακό υπουργείο άμυνας κύριος σκοπός της άσκησης “CYPUSA – 01/14” είναι η προαγωγή του επιπέδου εκπαίδευσης και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των δυνάμεων των συμμετεχόντων κρατών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αντίδρασης και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα σε περιπτώσεις σοβαρών ατυχημάτων σε εμπορικά ή επιβατηγά πλοία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και σε συναφείς ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται, το σενάριο της άσκησης αφορά σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα».

Ως εκ τούτου, το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» θα τεθεί σε εφαρμογή από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν εντοπισμό και διάσωση «ναυαγών» (απεικόνιση από ανδρείκελα), αεροδιακομιδή τραυματία – ασθενή (MEDEVAC Οperations), καθώς και εκπαιδευτικές προσνηώσεις Ελικοπτέρων Ε-Δ στο ελικοδρόμιο του Πλοίου του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα