Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπολσονάρου μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ

Ο Μπολσονάρου μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βραζιλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Τελ Αβίβ,

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

«Όπως το ανακοινώσαμε ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ» γνωστοποίησε ο Μπολσονάρου με μήνυμά του στο Twitter.

«Το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο κράτος και εμείς πρέπει να το σεβαστούμε αυτό απόλυτα» συμπλήρωσε ίδιος.

Λίγο μετά το tweet του που δημοσιεύτηκε στην πορτογαλική και την αγγλική γλώσσα, ο ακροδεξιός πρόεδρος υποστήριξε σε μια συνέντευξη Τύπου πως δεν πιστεύει ότι αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να δημιουργήσει «βαρύ κλίμα» στις σχέσεις μεταξύ της Βραζιλίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

«Νιώθουμε τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον λαό του Ισραήλ και για τον αραβικό λαό.

»Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα με κανέναν.

»Θέλουμε να έχουμε εμπορικές σχέσεις με όλον τον κόσμο και να αναζητούμε ειρηνικές λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων» υπογράμμισε.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από την ισραηλινή εφημερίδα Hayom, που πρόσκειται στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπολσονάρου υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρέπει να είναι ελεύθερο στο να επιλέξει την πρωτεύουσά του.

«Όταν με ρωτούσαν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εάν θα το έκανα μόλις γινόμουν πρόεδρος, εγώ απαντούσα «ναι», εσείς αποφασίζετε ποια είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, όχι τα άλλα κράτη» σημείωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Σχετικά άρθρα