Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινές περιπολίες Τούρκων και Αμερικανών έξω από τη Μανμπίτζ ανακοίνωσε το Anadolu

Κοινές περιπολίες Τούρκων και Αμερικανών έξω από τη Μανμπίτζ ανακοίνωσε το Anadolu
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Οι τουρκικές και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU την Πέμπτη κοινές περιπολίες στην περιοχή της Μανμπίτζ, πόλης της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχεται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι κοινές περιπολίες των τουρκικών και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μανμπίτζ άρχισαν σήμερα στις 15.53 (14.53 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο.

Εξάλλου, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του υπό την Ουάσιγκτον Διεθνούς Συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών δήλωσε σήμερα ότι ο εν λόγω συνασπισμός εργάζεται για μια «αποκλιμάκωση» στη βόρεια Συρία ανάμεσα στην Τουρκία και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη πως αναστέλλουν την επίθεσή τους κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία.

Όπως διευκρίνισαν, η απόφαση αυτή ελήφθη ως αντίδραση στους σποραδικούς βομβαρδισμούς που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες από την Τουρκία εναντίον κουρδικών στρατιωτικών θέσεων στη βόρεια Συρία.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία και με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις για μια αποκλιμάκωση», υπογράμμισε στο Twitter ο συνταγματάρχης Σον Ράιαν, εκπρόσωπος του υπό την Ουάσιγκτον Διεθνούς Συνασπισμού.

Οι ΗΠΑ είχαν ήδη εκφράσει την «ανησυχία» τους μετά τα πλήγματα του τουρκικού στρατού με στόχο θέσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής των σοσιαλπατριωτών Κούρδων της Συρίας που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα