Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος με τους ελεύθερους σκοπευτές που ετοιμάζει η Βραζιλία – Θα πυροβολούν και πισώπλατα

Σάλος με τους ελεύθερους σκοπευτές που ετοιμάζει η Βραζιλία – Θα πυροβολούν και πισώπλατα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βραζιλία, Διεθνής Αμνηστία, Ελεύθεροι Σκοπευτές, Οπλοκατοχή, Ρίο Ντε Τζανέιρο,

Την πρόταση για την ανάπτυξη ελεύθερων σκοπευτών με στόχο την εξάλειψη της εγκληματικότητας στη Βραζιλία επικρότησε ο μελλοντικός υπουργός Άμυνας στρατηγός Αουγκούστο Ελένο, τονίζοντας ότι «είναι μια απαραίτητη αντίδραση στην οπλοκατοχή στο Ρίο, κυρίως μεταξύ των νέων».

«Στόχος δεν είναι να σκοτώνουμε αδιακρίτως. Χρειάζονται σωστά καθορισμένα κριτήρια», πρόσθεσε ο Ελένο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Nacional, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της αστυνομίας στις φαβέλες όπου κυριαρχούν βαριά οπλισμένες συμμορίες διακινητών ναρκωτικών.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνήτης του Ρίο Ουίλσον Βίτζελ, που επίσης ανήκει στην ακροδεξιά, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές για να πυροβολούν και να σκοτώνουν τους ένοπλους κακοποιούς, ακόμα κι αν δεν αποτελούν απειλή για τους αστυνομικούς.

«Εάν έχετε πέντε εγκληματίες που πυροβολούν εναντίον ενός αστυνομικού θα πρέπει να σκοτωθούν όλοι» είπε ο Βίτσελ σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Globonews, ενώ δεν απέκλεισε τη δυνατότητα να πυροβολούνται και πισώπλατα οι ύποπτοι, από τη στιγμή που φέρουν όπλο και «αντιπροσωπεύουν μια απειλή».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «το να δίνεται άδεια να δολοφονείται αυτομάτως οποιοσδήποτε ενδέχεται να οπλοφορεί αν και δεν αποτελεί άμεση απειλή εναντίον της ζωής άλλου, αντίκειται στο διεθνές και το βραζιλιάνικο δίκαιο».

Και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της βίας και θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων και των ίδιων των αστυνομικών».

Στη Βραζιλία η βία και η εγκληματικότητα έχουν χτυπήσει «κόκκινο», με τους νεκρούς τον περασμένο χρόνο να ανέρχονται στον αριθμό-ρεκόρ των 63.880. Χαρακτηριστικά, σε διάστημα επτά ετών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι στον πόλεμο στη Συρία.

Σχετικά άρθρα