Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κουρδικές θέσεις στη μαρτυρική Κόμπανι – «Η Τουρκία επιτίθεται και στη Δύση»

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κουρδικές θέσεις στη μαρτυρική Κόμπανι – «Η Τουρκία επιτίθεται και στη Δύση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σε νέο «χτύπημα» κατά των Κούρδων σοσιαλπατριωτών πολιτοφυλάκων της Συρίας, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), προχώρησε την Τρίτη η Τουρκία.

Το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας βομβάρδισε κουρδικές θέσεις στη μαρτυρική πόλη Κόμπανι, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι Τούρκοι βομβάρδισαν με όλμους την Κόμπανι από την τουρκική πόλη Σανλιούρφα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους σκοτώθηκαν τέσσερις μαχητές των Κούρδων της Συρίας και τραυματίστηκαν άλλοι έξι.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ανακοινώσει πως η Τουρκία ολοκλήρωσε τις «προετοιμασίες» της για μια νέα επίθεση στη βόρεια Συρία με σκοπό την «εξάλειψη» μιας κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, την οποία όμως η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική».

Σύμφωνα με τοπικές πηγές όχι μόνο πυροβολικό αλλά και τουρκικά τανκς άνοιξαν πυρ από το τουρκικό έδαφος κατά της Κόμπανι.

Ο Κούρδος αξιωματούχος Γιουσούφ Φόζα δήλωσε ότι «η τουρκική επίθεση στρέφεται και ενάντια στον Διεθνή Συνασπισμό, όχι μόνο ενάντια στις SDF».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μαι συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποτελούν την κυρίως συνιστώσα των SDF. Οι SDF είναι οι σύμμαχοι της Δύσης στο έδαφος της Συρίας.

Να τονιστεί ότι στις περιοχές που επιτίθενται οι Τούρκοι είναι αναπτυγμένα αμερικανικά και γαλλικά στρατεύματα στο πλευρό των Κούρδων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σε ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να απαντήσουν στις τουρκικές επιθέσεις και θα το κάνουν εάν συνεχιστούν.

Η κεντρική φωτογραφία που δημοσιεύουμε δείχνει κουρδική θέση έξω από την Κόμπανι που βομβαρδίστηκε από τους Τούρκους την Τρίτη

Σχετικά άρθρα