Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλίδα αξιωματούχος: Να τελειώσει ο πόλεμος στην Υεμένη – Ώρα για πολιτική λύση

Γαλλίδα αξιωματούχος: Να τελειώσει ο πόλεμος στην Υεμένη – Ώρα για πολιτική λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Κρίση, Γαλλία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Φλοράνς Παρλί, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Είναι πλέον καιρός να τελειώσει ο πόλεμος στην Υεμένη, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, εκφράζοντας την «αγανάκτησή» της για την ανθρωπιστική κρίση στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

«Είναι πλέον καιρός αυτός ο πόλεμος να τερματιστεί και είναι επίσης σημαντικό, κι αυτή είναι η βασική προτεραιότητα της Γαλλίας, η ανθρωπιστική κατάσταση να βελτιωθεί και η ανθρωπιστική βοήθεια να μπορέσει να περάσει» και να διανεμηθεί στον άμαχο πληθυσμό, ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM και στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια ανθρωπιστική σύνοδο για την Υεμένη, στην οποία πήραν μέρος η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Πιέζουμε ασταμάτητα, στο πλευρό των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να εξευρεθεί πολιτική λύση, διότι πράγματι, η στρατιωτική κατάσταση αυτή είναι αδιέξοδη», πρόσθεσε η Φλοράνς Παρλί.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας αρνήθηκε για άλλη μια φορά ότι τα γαλλικά όπλα και πυρομαχικά χρησιμοποιούνται από τη συμμαχία εναντίον του άμαχου πληθυσμού στην Υεμένη.

«Πωλούμε εδώ και καιρό όπλα στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εξ όσων γνωρίζω, τα (γαλλικά) όπλα που πωλήθηκαν πρόσφατα δεν χρησιμοποιήθηκαν εναντίον άμαχων πληθυσμών», διαβεβαίωσε η Παρλί, τονίζοντας πως η Γαλλία δεν συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων στο Ριάντ.

Η κατάσταση στην Υεμένη, όπου η συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πολεμά στο πλευρό των κυβερνητικών στρατευμάτων εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι που θεωρείται ότι υποστηρίζονται από το Ιράν, περιγράφεται από τον ΟΗΕ ως η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.

Σχετικά άρθρα