Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο διαβόητος γκάνγκστερ της Βοστόνης – Είχε καταδικαστεί για 11 φόνους

Νεκρός ο διαβόητος γκάνγκστερ της Βοστόνης – Είχε καταδικαστεί για 11 φόνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βοστόνη, Δολοφονίες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Φυλακές,

Νεκρός βρέθηκε λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του σε ομοσπονδιακή φυλακή ο διαβόητος γκάνγκστερ της Βοστόνης Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλγκερ.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην Boston Globe, ο Μπάλγκερ βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στη φυλακή, ενώ τις έρευνες ανέλαβε το FBI.

Τον Αύγουστο του 2013 είχε καταδικαστεί για 11 δολοφονίες- μεταξύ άλλων κατηγοριών που περιελάμβαναν και απάτες- σε δισ. ισόβια και 5 χρόνια.

Ο Μπάλγκερ είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να αποφύγει τη φυλακή. Είχε σκοτώσει πιθανούς μάρτυρες, εκμεταλλεύτηκε διεφθαρμένους αστυνομικούς, ενώ έζησε σαν φυγάς για 16 χρόνια.

Ολα τελείωσαν όταν μία πρώην βασίλισσα ομορφιάς της Ισλανδίας έδωσε πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψή του στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, όπου ζούσε με τη σύντροφό του, τον Ιούνιο του 2011.

Ο Μπάλγκερ και η συμμορία του δρούσαν για περισσότερες από δύο δεκαετίας στην περιοχή Ιρλανδών στη νότια Βοστώνη, με μία πλειάδα δραστηριοτήτων, που περιελάμβανε από τοκογλυφία, εκβιασμούς και στοιχήματα, μέχρι διακίνηση ναρκωτικών και δολοφονίες.

Μάλιστα, τα έκαναν όλα αυτά με τη σιωπηλή έγκριση πράκτορα του FBI, ο οποίος τους έκανε «πλάτες», αποσιωπώντας τα εγκλήματα του Μπάλγκερ, προκειμένου να παίρνει από αυτόν πληροφορίες για άλλους γκάνγκστερ.

Σχετικά άρθρα