Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πωλείται ένα ολόκληρο χωριό στη Ν. Ζηλανδία για 2,8 εκατ. δολάρια (βίντεο)

Πωλείται ένα ολόκληρο χωριό στη Ν. Ζηλανδία για 2,8 εκατ. δολάρια (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Νέα Ζηλανδία,

Όχι ένα σπίτι αλλά ένα ολόκληρο χωριό πωλείται στη Νέα Ζηλανδία! Το Lake Waitaki, που βρίσκεται στο Σάουθ Άιλαντ, 180 χλμ βόρεια του Ντούνεντιν, πωλείται για 2,8 εκατ. δολάρια.

Χτίστηκε στη δεκαετία του 1930 για να φιλοξενήσει τους εργαζόμενους σε ένα κοντινό φράγμα αλλά εγκαταλείφθηκε από αυτούς στα τέλη της δεκαετίας του 1980 όταν το φράγμα αυτοματοποιήθηκε και δεν χρειάζονταν πια εργάτες να το λειτουργήσουν.

Η εγκατάλειψη του χωριού αυτού συνέπεσε και με την επιλογή όλων και περισσότερων Νεοζηλανδών να αφήσουν την αγροτική ζωή και να κυνηγήσουν την τύχη τους στις πόλεις.

Δεν πρόκειται ωστόσο για πόλη – φάντασμα. Το Lake Waitaki είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, αποτελείται από οκτώ σπίτια, ένα εστιατόριο, ένα κεντρικό οίκημα με αίθουσα μπιλιάρδου και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, γκαράζ και πολλά άλλα.

Ένα πιθανό εμπόδιο αν σκοπεύετε να δηλώσετε υποψήφιος αγοραστής είναι ότι φέτος η Νέα Ζηλανδία ψήφισε νόμο που απαγορεύει στους αλλοδαπούς να αγοράζουν ακίνητα.

Η λογική πίσω από αυτόν το νόμο είναι ότι οι τιμές των ακινήτων στη Νέα Ζηλανδία είχαν αυξηθεί τόσο πολύ που οι ντόπιοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν στα μέρη που είχαν μεγαλώσει.

Τον Αύγουστο του 2018, όταν ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εμπορίου της χώρας Ντέιβιντ Πάρκερ είχε πει: «Πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα των Νεοηλανδών να αγοράζουν σπίτια στη Νέα Ζηλανδία».

Σχετικά άρθρα