Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχη για τη θέση της Μέρκελ – Ποιοι ζητούν εκλογή από τη βάση του CDU

Μάχη για τη θέση της Μέρκελ – Ποιοι ζητούν εκλογή από τη βάση του CDU
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εφημερίδα Bild, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Απευθείας εκλογή του επόμενου προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) από τη βάση των μελών του ζητούν δύο από τους λιγότερο γνωστούς υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο.

Ο επιχειρηματίας Αντρέας Ρίτσενχοφ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πολύ πριν η Άγκελα Μέρκελ ανακοινώσει την πρόθεσή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια, τόνισε στην εφημερίδα Bild ότι η εκλογή δεν θα πρέπει να γίνει από τους συνέδρους, αλλά από την βάση, από τα μέλη του κόμματος.

«Η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ θέλει μια νέα κουλτούρα συζήτησης στο κόμμα. Το εννοεί πραγματικά; Τότε οι υποψήφιοι να σταθούν ενώπιον των μελών του CDU και να συζητήσουν τα προβλήματά των πολιτών. Στο τέλος, ζητώ την άμεση εκλογή από τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Ρίτσενχοφ στην εφημερίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ένας ακόμη υποψήφιος, ο καθηγητής Ματίας Χερντέγκεν, δήλωσε επίσης στην Bild ότι μια απευθείας εκλογή θα έδινε φωνή στα μέλη του κόμματος, ενώ η συζήτηση θα επέστρεφε στην ουσία των θεμάτων.

Στο μεταξύ η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να διαδεχθεί την Μέρκελ στο κόμμα και σημείωσε ότι η ίδια θα είναι προσηλωμένη σε όποιον και αν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος.

Σχετικά άρθρα