Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει την αντεπίθεση του στην ανατολική Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει την αντεπίθεση του στην ανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ισχυρές ενισχύσεις στο μέτωπο ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Συρία, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, έστειλαν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, μονάδες των SDF μετακινήθηκαν τη Δευτέρα από τη βόρεια Συρία (συριακό Κουρδιστάν) και συγκεκριμένα την επαρχία της Χασάκα προς τον τελευταίο θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μια στενή λωρίδα γης στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Οι ενισχύσεις αυτές σπεύδουν να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στα όρη Μπαγούζ.

Μέσα στο σαββατοκύριακο το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε αντεπίθεση στους Κούρδους και στους συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.

Όπως μετέδωσαν τοπικές πηγές, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχασαν περισσότερους από 70 στρατιώτες όταν το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύτηκε αμμοθύελλα για να εξαπολύσει πάνω τους βομβιστές αυτοκτονίας. Ορισμένοι εξ αυτών οδηγούσαν αυτοκίνητα βόμβες.

Οι SDF εξαιτίας των βαριών απώλειών τους αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, με το Ισλαμικό Κράτος να ανακαταλαμβάνει τις κωμοπόλεις Μπαγούζ, Φουκάνι και Σούσα.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα όρη Μπαγούζ και να πλησιάσουν τα ιρακινά σύνορα.

Οι μάχες είναι άγριες και δίχως έλεος και από τις δύο πλευρές.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών. Μεγαλύτερη συνιστώσα τους είναι οι Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Σχετικά άρθρα